• tel: 0 (69) 324066
 • Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Colagen, Utilizări, Beneficii Și Efecte

  Colagen, peptide de colagen și gelatină... termeni de care probabil ai mai auzit. Dar care este diferența? Ar trebui să ne pese? Colagenul, peptidele de colagen și gelatina sunt utilizate alternativ, deoarece toate sunt fabricate din aceiași 18 tipuri de aminoacizi și furnizează opt dintre cei nouă aminoacizi esențiali. La suprafață, se pare că sunt destul de asemănătoare. Cu toate acestea, atunci când vă uitați mai atent, există diferențe subtile care fac fiecare din aceste proteine unice.

  Ce este colagenul?

  Colagenul este un lanț lung de aminoacizi care construiește pielea, țesutul conjunctiv și oasele, dar nu poate fi absorbit prin dieta noastră. Este format în principal din trei aminoacizi - prolina, hidroxiprolina și glicina - care îi conferă proprietăți funcționale unice și diferite de celelalte proteine. Acest lucru îl face de asemenea cea mai importantă proteină structurală din organism.

   

  Ce face peptidele de colagen diferite? Care este diferența dintre colagen și peptidele de colagen?

  Pentru a înțelege diferența dintre peptidele de colagen și colagen, este important să înțelegem că peptidele de colagen se obțin prin supunerea colagenului nativ de tip I la procedee de hidroliză termică, acidă, alcalină și/sau enzimatică, cu scopul de a-l reduce în fragmente de proteine cu greutate moleculară mai mică. Acestea sunt compuse din aceiași aminoacizi ca și colagenul, dar au proprietăți diferite. Peptidele de colagen sunt mai biodisponibile și sunt mai bine absorbite în fluxul sangvin deoarece sunt lanțuri mult mai scurte de aminoacizi decât colagenul și gelatina. Fiind mai scurte, peptidele de colagen sunt mai ușor descompuse într-o formă care poate intra fără impedimente în fluxul sangvin după digestie.

  După absorbție, peptidele de colagen se deplasează în întregul corp, reparând, reconstruind și furnizând energie. Peptidele de colagen sunt transferate la diferite țesuturi unde celulele vor construi peptidele în elici de colagen cu lungime întreagă pentru a repara pielea, oasele și articulațiile, sau celulele pot folosi aminoacizii direct pentru energie.

   

  Diferența dintre gelatină, peptidele de colagen și colagen?

  Gelatina este colagenul care a suferit o hidroliză parțială, ceea ce îl face gel. Nu a fost complet descompus în peptide, deci nu este absorbit la fel de bine ca și peptidele de colagen. Lanțurile parțial hidrolizate din gelatină rețin o mulțime de apă, astfel încât suplimentarea cu gelatină poate provoca balonare și disconfort intestinal. Este, de asemenea, mai puțin versatil decât peptidele de colagen; gelatina se dizolvă numai în apă fierbinte, în timp ce peptidele de colagen se vor dizolva atât în lichide calde, cât și în cele reci. Deci, puteți adăuga peptide de colagen întro cafea de dimineață, întrun suc rece sau întro cană de ceai de seară!

   

  Utilizări ale colagenului hidrolizat

  Interesul sporit față de colagenul hidrolizat este dictat de rolul pe care proteinele îl joacă în organism; în fapt, colagenul este elementul structural principal al oaselor, cartilajelor, tendoanelor, ligamentelor și al pielii. Colagenul hidrolizat este utilizat pentru a promova sănătatea articulațiilor, de exemplu pentru a promova recuperarea de la traume sau pentru a preveni fenomenele artritice și osteoporotice. În plus, în domeniul medical, a fost propusă utilizarea colagenului pentru a promova recuperarea de la arsuri. Utilizările colagenului hidrolizat, totuși, nu se termină aici. De fapt, este folosit și ca tratament anti-îmbătrânire la nivel cutanat. Concentrațiile de colagen din piele tind să se micșoreze odată cu avansarea în vârstă, astfel pielea iși pierde treptat tonusul si fermitatea. Având în vedere dificultatea fragmentelor de proteine mari de a traversa epiderma, este de preferat în general să se introducă colagen sub formă de suplimente specifice, mai degrabă decât sub formă de produse cosmetice de utilitate dubioasă; ultimele, în general, utilizează colageni puternic hidrolizați sau peptide mici de precursori cum ar fi Palmitoyl Pentapeptide-4. În alte momente, într-un cadru ambulatoriu, se folosesc substanțe capabile să stimuleze sinteza lor, așa cum se întâmplă cu acidul retinoic.

   

   

   

  1 комментарий

  • Salut… Cand este mai indicat sa se ia colagenul, dimineata sau seara ? Multumesc

   mircea

  Комментировать

  Обратите внимание, что комментарии проходят одобрение перед публикацией.

  русский ru