• tel: 0 (69) 324066
 • Unt de arahide | Origini și Proprietăți

  Untul de Arahide

  În acest articol vom dezvălui tot ce trebuie să știți despre untul de arahide, oferind, de asemenea, spațiu anumitor curiozitați cu privire la originea acestui aliment prețios și sănătos.

  Originile

  Untul de arahide este obținut prin măcinarea arahidelor prăjite anterior în straturile exterioare (adică "pelicula" care înconjoară semințele) pentru a menține conținutul de polifenoli și resveratrol intact, respectiv antioxidant, antibacterian și capabil să contracareze îmbătrânirea pielii cauzate de stresul cutanat și de înaintarea în vârstă.

  Invenția untului de arahide este atribuită unui farmacist din Missouri care, în 1900, a creat acest aliment proteic pentru a înlocui carnea foarte scumpă în acea perioadă, aproape inaccesibilă pentru familiile mai puțin avute.

  Caracteristici Nutriționale

  Doar aruncați o privire la valorile nutriționale și veți realiza imediat puterea nutritivă a untului de arahide: aproximativ 30 de grame de proteine vegetale la 100 de grame de produs, doar 6 grame de zaharuri naturale (Fără adaosuri ca în multe produse de pe rafturile magazinelor) și 9 grame de fibre, acestea din urmă fiindu-le recunoscută utilitatea consolidată în prevenirea tulburărilor intestinale și a sistemului cardiac datorită îmbunătățirii nivelurilor de lipide în sânge.

  Dar ceea ce nu știe toată lumea este puterea grăsimilor "bune" (mono și polinesaturate) conținute în untul de arahide (aproximativ 38 de grame la 100 de grame de produs), inclusiv neprețuitul Omega-6, util în reglarea funcționării sistemului imunitar și în reducerea nivelurilor plasmatice ale LDL (colesterolul "rău").

  Mai mult, printre omega-6 conținute în untul de arahide se remarcă prezența acidului gras linoleic, foarte util în prevenirea atacului de cord, cancerului și diabetului, precum și un inhibitor puternic al enzimei 5-alfa-reductază, care implică o creștere naturală a nivelurilor de testosteron și estradiol urmate de o acțiune anabolică, deoarece sporesc sinteza și secreția de GH sau hormon de creștere și contribuie astfel la creșterea corporală și a mușchilor.

  De asemenea, untul de arahide este bogat in vitamina E si vitamina PP (B3), respectiv antioxidant, antiinflamator si util pentru buna functionare a sistemului nervos, pentru combaterea insomniei, pentru eliberarea energiei si în metabolizarea grasimilor, carbohidraților si a proteinelor.

  Dar nu se termina aici, untul de arahide contine si arginina, aminoacid esential care este capabil sa reduca oboseala in sporturile de anduranta, acid folic capabil sa contracareze debutul unor forme de anemie, fosfor, foarte util in metabolismul grasimilor, in stimularea contracțiilor musculare și a funcției renale corecte, calciul, un element indispensabil pentru creșterea osoasă (inclusiv dentiția) și în cele din urmă magneziu, acesta din urmă putând reduce stresul și epuizarea fizică și reglează transmiterea / comunicarea între celulele nervoase și musculare.

  Dar nu tot ce strălucește este aur! Atunci când alegeți un unt de arahide, trebuie să acordați atenție multor produse aflate în vânzare în magazine la preț redus, produse care conțin cel mai adesea ulei de palmier, sare și zahăr adăugat, ceea ce privează untul de arahide de toate beneficiile enumerate anterior și face din el la propriu un "junk food".

  Untul de arahide MP MAX de la myprotein este compus, în schimb, 100% din arahide prăjite (cu "coaja") și măcinate, fără adaos de grăsimi, zaharuri sau sare și este, prin urmare, o alegere sănătoasă și naturală, precum și un bun înlocuitor al fructelor uscate, ideal în timpul gustărilor, în faza de bulking a fiecărui atlet și  pentru a exagera într-un mod sănătos în zilele de "relax" conform tradiției americane, este disponibil în versiunea smooth (cremos) și crunchy (crocant), în funcție de preferințele dvs.

  Concluzie

  În concluzie, untul de arahide este, fără îndoială, un aliment proteic  "aliat" a celor care caută bunăstarea (dar și o performanță fizică excelentă) printr-o dietă sănătoasă și corectă, chiar dacă uneori (eronat) este catalogat ca un aliment gras si nesanatos, atunci când, de fapt, favorizează o stare de sănătate fizică și mentală bună, pentru sportivi și nu numai.

   

  Lasă un comentariu

  Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

  română ro